top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Google Authenticator udvider deres end-to-end kryptering

Google Authenticator har nu end-to-end-kryptering (E2EE) for sine to-faktor-godkendelseskoder, hvilket tilføjer et ekstra lag af sikkerhed for brugerne. Denne funktion, der blev annonceret den 27. april 2023, giver yderligere beskyttelse af brugernes loginoplysninger, personlige data og onlinekonti.


Authenticator

Google Authenticator er en mobilapp, der genererer tidsbaserede engangsadgangskoder (TOTP) som en anden faktor for brugergodkendelse. Når brugere logger ind på en onlinekonto, skal de indtaste en kode fra Google Authenticator-appen sammen med deres adgangskode for at bekræfte deres identitet. Dette hjælper med at forhindre uautoriseret adgang til deres konti, selvom deres adgangskode er blevet kompromitteret.


Med end-to-end-kryptering krypteres de to-faktor-godkendelseskoder, der genereres af Google Authenticator, på brugerens enhed, før de sendes til Googles servere. Det betyder, at kun brugeren kan få adgang til koderne, og ikke engang Google kan se dem. Krypteringsnøglerne genereres og gemmes på brugerens enhed, hvilket sikrer, at kun brugeren har adgang til dem.


End-to-end-kryptering er en sikkerhedsfunktion, der sikrer, at kun afsenderen og modtageren af ​​en besked kan læse dens indhold. Det forhindrer enhver tredjepart, inklusive tjenesteudbyderen, i at opsnappe eller få adgang til beskeden. End-to-end-kryptering bliver i stigende grad brugt i beskedapps som WhatsApp, Signal og Telegram for at beskytte brugernes samtaler mod at blive tilgået af hackere eller regeringer.


Google Authenticators implementering af end-to-end-kryptering er en velkommen udvikling for brugere, der er afhængige af appen til at sikre deres onlinekonti. Det tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til den allerede robuste to-faktor-godkendelsesproces, hvilket gør det endnu sværere for hackere at få adgang til følsomme oplysninger.


Selvom Google Authenticators end-to-end-kryptering er et skridt i den rigtige retning, skal brugerne stadig være på vagt, når det kommer til deres online sikkerhed. De bør bruge stærke adgangskoder og undgå at bruge den samme adgangskode til flere konti. De bør også aktivere to-faktor-godkendelse, hvor det er muligt, og være på vagt over for phishing-svindel, der forsøger at narre dem til at afsløre deres login-legitimationsoplysninger.


Google Authenticators implementering af end-to-end-kryptering en væsentlig udvikling for onlinesikkerhed. Det tilføjer et ekstra lag af beskyttelse for brugernes onlinekonti og personlige data, hvilket sikrer, at kun de kan få adgang til deres to-faktor-godkendelseskoder. Brugere skal dog stadig tage skridt til at beskytte sig selv mod onlinetrusler og være på vagt til enhver tid.

Comments


bottom of page