top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

MyData lancerer ny tjeneste til identificering af databrud

Den stigende cyber kriminalitet er et problem, der påvirker flere og flere. MyData har i forbindelse med det øgede pres på online sikkerhed lanceret en ny tjeneste til at afsløre databrud.

Tjenesten, der har til formål at scanne din email, er endnu et værktøj i kampen mod de mange hackere og svindlere på nettet, der handler på det mørke net med værdifulde oplysninger fra både private og firmaer. Ved at indtaste sin email kan man krydschecke sin email imod 9 milliarder lækkede brugerkonti, der dagligt bliver opdateret baseret på Troy Hunt´s datalager.


Databrud sker, det er en af bivirkningerne ved det moderne samfund og Internettet, og det har oftest ikke noget specifikt med dig som bruger at gøre når du bliver offer for svindel med datalagre eller credentials. Det er dog samtidig et krav at man, som firma, reporterer databrud, og det er på den måde et datalager som Troy Hunt´s kan blive opdateret lige så hurtigt som bruddet bliver opdaget.


De mange milliarder brugerkonti bliver holdt op imod den indtastede email for at se om den på et tidspunkt har været udsat for databrud i forbindelse med eventuelt salg af private oplysninger, hack eller anden form for svindel. Hverken MyData eller Troy Hunt gemmer nogen af den data du indtaster.


Hvis det viser sig at der har været et databrud på en eller flere af dine emails, anbefales det at man i første omgang skynder sig at skifte sit kodeord på både email og andre tjenester hvor kodeordet har været brugt, da de digitale svindlere hurtigt kan tage oplysningerne i brug eller prøve at sælge dem videre på DarkWeb. Det kan i værste tilfælde vise sig at blive en bekostelig affære hvis hackerne har fået adgang til oplysninger der kan føre til advanceret svindel og fusk.


Hvis man er i tvivl om hvordan man skal forholde sig i den pågældende situation er der dog hjælp at hente. IT supporten hos MyData har mange års erfaring indenfor både rådgivning og vejledning omkirng database svindel. Bliver man derfor udsat for nogen form for online svindel eller fusk kan man kan man derfor altid kontakte dem for rådgivning på 60 20 2000.


En antivirus er et absolut minimumskrav for alle computere. Har man ikke dette skal man prioritere at få fat i en. Hackerne bliver mere og mere avancerede og udspekulerede, og en antivrus er første skridt på vejen for at sikre sig. Et anden værktøj er at have en backup af sine filer oppe i ”skyen”. Det betyder at hvis man bliver hacket, ens computer bliver låst eller på anden måde ødelagt, kan man altid få sine data igen. Netop dette bliver mere og mere relevant, specielt for virksomheder i Danmark, der er en af de mest udsatte lande i forhold til ransomware rettet imod private virksomheder.


Det kan være enormt svært at holde tungen lige i munden når det kommer til hvad man skal være opmærksom på. Svindlerne er meget opfindsomme og det er nemt at få klikket på noget man ikke skulle have klikket på.


MyData´s databruds index kan være første skridt på vejen til at få lidt ro i maven. Skulle man være i tvivl om noget er man altid meget velkommen til at give os et kald eller skrive en mail til os, så giver vi dig gerne et råd og lidt vejledning om IT og computersikkerhed.


Comments


bottom of page