top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Hvorfor skal man tegne en cyberforsikring?

IT-kriminalitet er blevet en større og større trussel for danske virksomheder. Især de små og mellemstore virksomheder er sårbare over for cyberangreb. Af samme grund er cyberforsikringer de senere år blevet meget populære blandt virksomheder. Der er dog flere ting, du bør være opmærksom på, inden du vælger udelukkende at kigge den vej.


Er du i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, når du kigger på cyberforsikring, har Dansk Industri skrevet en række gode råd til dig samt formuleret spørgsmål, du bør stille til forsikringsselskabet, når du taler med dem om cyberforsikringer.


Hvad dækker en cyberforsikring?

De seneste år er der kommet meget fokus fra forsikringsselskaber på, om virksomheders IT-sikkerhed er god nok til, at de kan få en cyberforsikring. Overvejer din virksomhed en forsikring mod cyberkriminalitet, bør I derfor først tage et kig på jeres sikkerhed. Når det gælder cyberforsikringer er der nemlig ofte en række forholdsregler, som din virksomhed skal overholde for at opnå dækning. Og det er ikke alle, der er opmærksomme på disse.


Du kan oversætte det til, at du jo også låser døren til dit hjem, når du tager derfra. Nogle sætter endda alarmer op i deres hus som en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Med andre ord har du altså stadig sikkerheden i orden i dit hjem, selvom du er forsikret. Du bør tænke på samme måde, når det kommer til din IT-sikkerhed. Uanset hvilke forsikringer du har, bør du stadig gøre, hvad du kan, for at sikkerheden er i orden. Specielt hvis din virksomhed er meget afhængig af, at de digitale systemer fungerer.


Hvordan får man dækning med en cyberforsikring?

Der er i dag flere måder, hvorpå man kan sikre sig mod cyberkriminalitet, men det kan ofte være uoverskueligt at sidde med ansvaret for IT-sikkerheden selv. Specielt i denne tid, hvor mere og mere bliver digitalt, og hvor cyberkriminalitet bliver mere komplekst. Derfor kan du vælge at søge hjælp udefra til at sikre den nødvendige sikkerhed, så du og din virksomhed kan minimere risikoen for at blive ramt af et cyberangreb.


Hos MyData tilbyder vi forskellige IT-sikkerhedspakker, som er tilpasset efter behov. Du kan derfor vælge en pakke, der er tilpasset SMV’er, eller en pakke, som er tilpasset større virksomheder. Der er altså helt sikkert en sikkerhedspakke til netop din virksomhed.

コメント


bottom of page