top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Hvem er den største slyngel, din browser eller e-mail?

Når det kommer til den potentielle risiko for et cyberangreb er det vigtigt at forstå, at forskellige applikationer på din computer kan udgøre forskellige risici.

safari browser

Nogle applikationer kan have sårbarheder, som hackere kan udnytte, mens andre kan kræve personlige data, som kan blive kompromitteret, hvis applikationen bliver brudt. Derfor er det vigtigt at overveje hver applikations sikkerhedsrisici uafhængigt.


Browseren

En applikation, der er kendt for at udgøre en betydelig risiko for cyberangreb, er browseren. Browsere er designet til at oprette forbindelse til internettet, hvilket kan åbne døren til en lang række potentielle trusler. Hackere kan udnytte browsersårbarheder til at installere malware, stjæle loginoplysninger eller kapre selve browseren for at starte yderligere angreb.


For at mindske risikoen for et cyberangreb via browseren er det vigtigt at holde browseren og eventuelle tilknyttede plugins opdateret. Sikkerhedssårbarheder bliver ofte opdaget og rettet, og undladelse af at opdatere browseren med det samme kan efterlade din computer udsat for angreb. Derudover er det klogt at bruge en annonceblokering og undgå at besøge risikable websteder for at reducere sandsynligheden for at støde på malware eller phishingforsøg.


Email indbakken

E-mail-indbakker kan også udgøre en risiko for cyberangreb. Angribere kan blandt andet bruge e-mail til at levere phishing-forsøg, malware eller ransomware. Når der først er klikket på en vedhæftet fil eller et link, kan det kompromittere brugerens enhed eller netværk. En almindelig metode til phishing involverer at sende en e-mail, der ser ud til at være fra en betroet kilde, såsom en bank, men som indeholder et link, der fører til en falsk login-side, der er designet til at stjæle brugerens login-legitimationsoplysninger.


For at reducere risikoen for et cyberangreb via e-mail, er det afgørende at være på vagt, når du åbner e-mails og undgå at klikke på mistænkelige links eller vedhæftede filer. Derudover er det klogt at bruge en velrenommeret antivirussoftware, der kan scanne e-mails for malware og phishing-forsøg.


Tag selv ansvar

Brugen af både browseren og e-mail-indbakken kan indebære betydelige risici for cyberangreb. Alligevel er det vigtigt at forstå, at enhver applikation, der opretter forbindelse til internettet, kan være sårbar.


Som sådan er det afgørende at have en omfattende tilgang til cybersikkerhed, herunder at bruge stærke adgangskoder, holde alle applikationer opdaterede og være på vagt, når du surfer på nettet eller åbner e-mails. Ved at være proaktiv omkring cybersikkerhed kan brugere reducere risikoen for et cyberangreb og holde deres personlige oplysninger sikre.


Comments


bottom of page