top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Hackerangreb forventes at stige i 2021, er din virksomhed forberedt?

Det nye år kommer til at se en stigning i sikkerhedstrusler i form af hacker angreb, udvikling af mere ondsindede virus, malware og ransomware samt andre sofistikerede cybertrusler, det er noget eksperterne er enige om.

Pandemien har efterhånden stået på i over et år, flere og flere arbejder hjemmefra, og det giver flere muligheder for online svindlerne. Det er derfor vigtigere end nogensinde før at få kigget sin virksomheds IT igennem så truslerne kan blive neutraliseret før skaden er sket.


Udviklingen går stærkt

Vi har i 2020 oplevet en anderledes måde at arbejde på, og det har betydet vi har måtte tilpasse os de mange udfordringer som forandring nu engang betyder. De fleste IT ansvarlige, samt medarbejdere der arbejder med IT områder har måtte løbe stærkt for at prøve at følge både med udviklingen, samt de mange nye metoder hackerne benytter, og løbende udvikler, for at knække IT systemerne. Desværre ser tendensen ud til at fortsætte i 2021.


Det betyder at cybertruslen er noget man skal tage seriøst specielt når det kommer til egen sikkerhed. De IT kriminelle udvikler hele tiden nye metoder til at stjæle vitalt information som de kan bruge til enten at skade de involverede eller skabe en form for økonomisk fordel til sig selv. Pandemien har krævet at mange arbejder hjemmefra, og den digitaliserede kommunikation imellem medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kræver en mere sikker omgang med data.


Der er derfor brug for at få opdateret sin IT sikkerhed, eller som minimum få kigget sit set-up igennem, da ting som netværksforbindelser hjemmefra, manglende Cloud-løsninger og general fejlhåndtering af IT sikkerhed kan være med til at udsætte virksomheden for større mulighed for at blive ramt af hacker angreb.


Et sikkerhedstjek kan være med til at finde eventuelt fejl og mangler i det nuværende set-up og kan være med til at give virksomheden en viden de kan bruge til bedre at håndtere kommende trusler. Vi kigger på et par punkter der kan hjælpe virksomheden lidt på vej.


Den menneskelige faktor

Vi kan ikke alle være IT eksperter, og menneskelige fejl sker. Ved at arbejde hjemmefra bliver virksomheden nød til at implementere en forretningsgang der er med til at opretholde en data disciplin der svarer til den man har på arbejdspladsen. Vi har ikke altid lige en kollega ved siden af os man kan spørge om det er ok at åbne den vedhæftede fil man har modtaget i sin mail, og benytter man samme computer privat som arbejdsmæssigt kan der være masser af sikkerhedsbrister, så husk at have en plan klar til medarbejderne.


Sikkerhed. Sikkerhed bør implementeres i alt der har med IT at gøre. Det betyder at alt lige fra antivirus til håndtering af kunde data bør have sikkerhed som sin første prioritering. Ved at have sikkerheden på plads, får firmaet lettere ved at håndtere nye processer og services, og vil i sidste ende bidrage til at udvikle og udvide forretningen.


Find den rigtige balance

Sikkerhed kan naturligvis også blive for kompliceret, og derfor skal virksomheden helst finde en balance imellem sikkerhed og brugervenlighed. Sker dette ikke kan det betyde en nedgang i effektiviteten, og måske betyde medarbejderen finder måder at omgås sikkerheden på, og det kan betyde sikkerhedsbrud og at fortrolige oplysninger bliver lækket til de forkerte personer. Et sikkerhedstjek kan være med til at kortlægge hvor virksomheden skal bruge sine ressourcer, samt være med til at rådgive om hvordan man bedst informerer sine medarbejdere.

Comments


bottom of page