top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Twitter fjerner tusindvis af ældre verification check marks

Twitter har meddelt, at det går videre med sin plan om at fjerne tusindvis af ældre check mark badges fra sin platform. Disse badges bliver brugt til at verificere at den pågældende person nu også er hvem de lader til at være. Dette skidt, som oprindeligt var planlagt til at finde sted for over to uger siden, vil have stor betydning for offentlige figurer, berømtheder og journalister, der har verifikationsmærkerne.


twitter

I et tweet onsdag meddelte Twitter, at fjernelse af de såkaldte “legacy-check marks” vil finde sted på torsdag. Tiltaget kommer efter, at Twitter-topchef Elon Musk oprindeligt udtalte, at platformen ville begynde at fjerne badges den 1. april. Den eneste konto, der hidtil har mistet sit badge, er dog den fra The New York Times, som Musk omtalte som "ulæselig" på det tidspunkt.


Twitters beslutning om at fjerne ældre check marks er en del af dets bredere bestræbelser på at tilskynde brugere til at betale for deres Twitter Blue-program. Dette program giver brugerne et blåt check mark, eller badge, samt muligheden for at skrive længere tweets og redigere dem for et gebyr på $8 pr. måned. Twitter har også introduceret et Verified Organisations-program, som koster organisationer, regeringskontorer og andre virksomheder $1.000 om måneden for at modtage et guldbekræftelsesmærke.


Denne seneste opdatering til Twitters verifikationssystem har skabt kontrovers, hvor nogle nyhedsorganisationer stiller spørgsmålstegn ved, om de skal fortsætte med at bruge platformen. Twitters beslutning om at stemple nogle nyhedsorganisationer, såsom PBS, NPR og BBC, som "statsforbundne" har ført til yderligere kritik. Musk omgjorde senere denne beslutning og henviste til disse organisationer som "statsfinansieret". Dette skridt fik PBS og NPR til at forlade Twitter og opmuntre deres publikum til at følge deres dækning på andre sociale medieplatforme og websteder.


Twitters verificerede blå check marks har til formål at bekræfte, at kontoen tilhører den bruger, den hævder at være, og er typisk forbeholdt offentlige personer, journalister og berømtheder. Musk har været ivrig efter at udrulle et betalt verifikationsprogram, siden han købte Twitter i november, og argumenterede for, at det ville "demokratisere journalistikken og styrke folkets stemme."


Twitter har endnu ikke kommenteret på det seneste skridt til at fjerne legacy verifikationsmarkeringer fra sin platform.

留言


bottom of page