top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Hvad gør Danmark, når cybertruslerne bliver til virkelighed?

FORSVARSMINISTERIETS CENTER FOR CYBERSIKKERHED UDGAV SIDSTE ÅR EN NATIONAL TRUSSELSVURDERING, HVOR DET SAMLEDE TRUSSELSNIVEAU FOR CYBERANGREB HAR NÅET SIT HØJESTE. ALLIGEVEL VED MYNDIGHEDERNE IKKE, HVORDAN DE SKAL FORHOLDE SIG, NÅR ANGREBENE RAMMER.Center for Cybersikkerhed har tegnet et dystert billede for den digitale sikkerhed i Danmark, og overordnet set kan truslerne koges ned til fem forskellige kategorier: cyberspionage, cyberkriminalitet, IoT, DDoS og cloud hosting. Trusselsniveauet understreger vigtigheden af at styrke både private virksomheder og offentlige instansers it-sikkerhed, forklarer chefen for


Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen: “Det meget høje trusselsniveau bør foranledige danske myndigheder og virksomheder til at nyvurdere deres evne og redskaber til at opdage og modstå cyberangreb. Med ikke mindst den stadig øgede digitalisering og hastige vækst i IoT-produkter vil et væsentligt bidrag til en mere cybersikker verden skulle komme fra virksomhederne. Til gengæld vil de også kunne komme til at stå endnu stærkere i den globale konkurrence.”


Hvem har ansvaret?

Danmark hører til blandt verdens mest digitaliserede samfund, og den teknologiske udbredelse gør cybersikkerhed til en kæmpe udfordring, der er svær at håndtere. Regeringen har for nylig offentliggjort en ny cyber- og informationssikkerhedsstrategi, men ifølge Ph.d. Tobias Liebetrau ved Institut for Statskundskab under Københavns Universitet er opgavefordelingen i forbindelse med et reelt cyberangreb ikke defineret – det er ikke tydeligt, hvem der skal gøre hvad og hvornår i forhold til truslerne.

Tobias Liebetrau, der forsker i hvordan cybersikkerhed håndteres i Danmark og EU, forklarer, at den nye strategi ikke sætter ret klare mål for, hvilket overordnet cybersikkerhedsniveau vi skal have i Danmark inden for de næste 4-5 år, og dét vækker bekymring; den manglende prioritering og koordinering øger Danmarks sårbarhed over for it-angreb. Læs mere her

Cybertrusler for private

De fem store cybertrusler er primært rettet mod virksomheder og myndigheder, men som privat bruger af den digitale verden er det også nødvendigt at tage stilling til digital sikkerhed. Det kan du først og fremmest gøre ved at investere i en effektiv sikkerhedspakke, der beskytter PC, tablets og mobiltelefoner med antivirus og online backup.

Med en antivirusløsning forebygger du cyberangreb, og skulle uheldet alligevel være ude, kan du genskabe dine data, så du ikke har mistet værdifulde filer og personlige oplysninger.

コメント


bottom of page