top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Gør din IT sikker inden ferien og undgå svindel

Det er sjældent man har lyst til at invitere tyvene indenfor inden man tager på ferie. Dette gælder også når det kommer til dine elektroniske enheder. Den stigende cyberkriminalitet, efter Corona udbruddet er noget der kan mærkes, også i erhvervslivet.

Det er efterhånden hverdagskost, at man læser eller hører om virksomheder, store som små, der på et eller andet tidspunkt har haft en kedelig oplevelse i forbindelse med computer svindel og cyberkriminalitet.


En undersøgelse viser at næsten 3 ud af 4 virksomheder har været udsat for digital fup i den ene eller anden forstand, og alligevel har mange valgt ikke at gøre mere ud af deres sikkerhed.


Ferien er for mange, et incitament for at komme lidt væk fra computeren og når man har slukket sin computer sidste gang inden ferien, sat sin email på auto reply kunne man tror at alt er i den fineste orden, men her tager man ofte fejl.


Der er nemlig altid nogle der følger med, og ser de cyberkriminelle at man er væk fra computeren, har de tit og ofte frit spil til at finde en vej til at bruge stjålne firmaoplysninger til at give butikken et økonomisk tab. Det vil være ærgeligt at komme tilbage fra ferien og finde ud af at tyvene har været på spil, uanset om man er chef eller medarbejder.


Det ses dog desværre stadigvæk alt for ofte at på trods af stigningen i cyberkriminilatet, så er der ikke mange der gør noget ved det. Det er selvom flere og flere frygter for de bliver ramt. Ofte er det noget man tilsidesætter, enten fordi man måske tror det er for svært eller for dyrt, men i sidste ende kan det altså komme til at koste meget mere end hvis man havde sikret sig imod de nye typer svindel.


Det kan ofte være en fordel, måske mest for de mindre virksomheder, at rette henvendelse til et konsulentfirma som My Data der ved hvordan man sikrer sig imod cyberkriminalitet, hvis man ikke lige har en IT ansvarlig i firmaet. De vil hurtigt kunne tjekke hvad der eventuelt mangler på de elektroniske enheder, og give virksomheden et overblik over hvordan den bedre kan sikre sig.


Det er svært, nærmest umuligt at sikre sig 100 procent imod svindlere. Hvad man kan gøre er at sørge for at hvis uheldet er ude, så kan man sikre sin virksomhed med minimum nedetid. Det gøres blandt andet ved at have en backup, så man kan få genskabt alle sine data ved eventuelt datatab.


Samtidig er det vigtigt at have et godt antivirus og antimalware program, en VPN og sidst men ikke mindst er det vitalt at man bruger sin sunde fornuft, så man ikke pludselig får trykket på et link eller hjemmeside man ikke skulle have trykket på. Uddannelse af medarbejdere er derfor essentielt, spørg din konsulent hos MyData hvordan du bedst uddanner dine medarbejdere.


Hvis vi kigger på tallene, er der plads til forbedringer, men det kræver erhvervslivet tager stilling til den daglige brug af værktøjer der kan minimere risikoen for cyber angreb.


Virksomheder der har taget sine forholdsregler er langt bedre stillet, end dem der bliver ved at udskyde beredskabet. Specielt i denne krisetid med en verdensøkonomi, der bløder, burde alle tage stilling til deres virksomheds IT sikkerhed.

Commenti


bottom of page