top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Derfor skal du være opmærksom på RFID-skimming

Beskyttelse af følsomme oplysninger er i dag et rigtig bredt område, og hver gang der bliver lagt fokus på at beskytte data et sted, går der ikke lang tid, før cyberkriminelle skifter fokus over på andre ting.

Et af de steder, hvor du måske ikke lige troede, at du behøver at være opmærksom, er din egen lomme. Men med smarte kreditkort i tegnebogen er der samtidig også blevet større risiko for, at personer med onde hensigter kan stjæle værdifulde oplysninger fra kortet.


Et af de begreber, der bliver talt mere og mere om, er RFID-skimming. RFID, eller radiofrekvens identifikation, bruges blandt andet til at aflæse mikrochippen på et kreditkort. Og selvom det er smart, har det også givet kriminelle nye muligheder for at stjæle værdifulde oplysninger direkte fra din lomme eller taske, uden at du opdager det.


Hvor en tyv førhen var nødt til at have fat i din pung, har virkeligheden nu ændret sig. Med en såkaldt RFID-scanner er de kriminelle nu blevet digitale lommetyve. Med scanneren kan de, hvis de kommer tæt nok på, scanne kortene i din pung for oplysninger, uden du har en chance for at opdage det.


Kan man minimere risikoen for, at ens kort bliver skimmet?

Det korte svar er ja, det kan man faktisk godt. Der findes flere redskaber, du kan benytte som beskyttelse mod RFID-scannere. Der er blandt andet løsninger, som kan hjælpe med at blokere for signalet mellem dine kort og RFID-scannerne, og på den måde minimerer du risikoen for at blive udsat for RFID-skimming.


Hos MyData kan du for eksempel få et sikringskort, som du lægger i tegnebogen. Dette kort hjælper så med at blokere for udefrakommende scanninger af dit kort, og du kan altså igen gå rundt i offentligheden uden at være nervøs for, at du bliver udsat for RFID-skimming.


Vil du vide mere om cybersikkerhed? Så kig forbi MyDatas blog, hvor vi sætter fokus på vigtige emner inden for IT-sikkerhed.

Comments


bottom of page