top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Bliv klogere på Wiper malware

Wiper malware er en type ondsindet software, der er designet til at slette eller ødelægge data på inficerede systemer. Den har fået sit navn fra dens evne til at "tørre" en computers harddisk, og efterlader få eller ingen spor af data, der tidligere var gemt på systemet.


Wiper malware

Wiper-malware kan antage mange forskellige former, fra trojanske heste til orme til virus, og det spredes ofte gennem phishing-e-mails, inficerede softwaredownloads eller kompromitterede websteder. Når det først er installeret, kan det hurtigt spredes gennem et netværk, inficere flere systemer og forårsage omfattende skade.


For at beskytte mod Wiper malware er det vigtigt at tage en flerlags tilgang til cybersikkerhed. Dette omfatter:


1. Installation og regelmæssig opdatering af antivirussoftware og firewalls for at beskytte mod kendte trusler.


2. Undervisning af medarbejdere om farerne ved phishing-e-mails og andre sociale teknikker, som cyberkriminelle ofte bruger til at sprede malware.


3. Sikkerhedskopier regelmæssigt vigtige data og gem dem på et sikkert sted for at forhindre tab af data i tilfælde af et angreb.


4. Implementering af stærke adgangskoder og multifaktorautentificering for at forhindre uautoriseret adgang til følsomme data.


5. Udførelse af regelmæssige sikkerhedsaudits og sårbarhedsvurderinger for at identificere og adressere potentielle svagheder i netværket.


I de seneste år har der været flere Wiper malware-angreb i Europa, herunder:


1. NotPetya-angrebet i 2017: Dette angreb påvirkede en række virksomheder i Ukraine, herunder landets nationalbank, energiselskaber og offentlige myndigheder. Det spredte sig hurtigt til andre lande og forårsagede skader for milliarder af dollars.


2. 2020 University of Maastricht-angrebet: I dette angreb blev det hollandske universitet ramt af ransomware, der senere blev identificeret som en Wiper malware-variant. Universitetet blev tvunget til at betale en løsesum for at få adgang til sine systemer igen.

3. Accell Group-angrebet i 2021: Accell Group, en hollandsk cykelproducent, blev ramt af et Wiper-malwareangreb, der forårsagede betydelige forstyrrelser i virksomhedens drift. Virksomheden måtte i sidste ende genopbygge hele sin it-infrastruktur for at komme sig efter angrebet.


Disse angreb fremhæver den alvorlige trussel, som Wiper malware udgør for organisationer af alle størrelser, og vigtigheden af ​​at implementere stærke cybersikkerhedsforanstaltninger for at beskytte mod det.

コメント


bottom of page