top of page
  • Forfatters billedeLene Petersen

Alternative søgemaskiner oplever en øget popularitet

Når folk søger information på nettet, tænker de fleste nok Google, og Google er da også den absolut mest kendte og brugte søgemaskine. Der findes dog alternative muligheder og DuckDuckGo er en af dem.

DuckDuckGo har eksisteret i over 12 år og for nyligt har de meddelt at de for første gang nogensinde har opnået over 100 millioner søge-forespørgsler på en dag. De har allerede haft en god periode med over 2 milliarder søge-forespørgsler om måneden, og det ser altså ud til fortsat at stige. Google har til sammenligning over 5 milliarder forespørgsler om dagen.

Der er i dag utrolig stor fokus på sikkerheden og ikke mindst privatlivet når vi benytter internettet, og en af grundende til at DuckDuckGo har set en stigning i brugere findes I at de promoverer sig med at de er fokuserede på privatlivet, og gemmer derfor ikke nogle private data på brugere, og det tiltrækker tydeligvis folk.

Desuden er DuckDuckGo blevet standard søgemaskinen på flere forskellige browsere, og det giver helt naturligt også flere brugere.

Privatlivs fokuserede apps er også blevet populære. 2 apps der har oplevet en markant fremgang er Signal og Telegram som er kommunikations værktøjer lidt i stil med Facebook´s WhatsApp. Telegram har for nyligt annonceret at der har ramt over 500 millioner brugere, og Signal´s servere blev for nyligt så overbelastede at de gik ned grundet de mange millioner der forsøgte at logge sig på.

De mange nye brugere skal muligvis ses i lyset af Facebook´s udmeldelse om at de ville blokere adgangen til WhatsApp kontoen hvis brugeren ikke accepterede de nye vilkår som betød Facebook ville få adgang til mere person data fra WhatsApp.

Facebook meddelte efterfølgende at de nye vilkår var blevet udskud i 3 måneder, men på dette tidspunkt var skaden allerede sket og mange havde allerede migreret til eksempelvis Telegram eller Signal.

Flere og flere mennesker bliver efterhånden mere og mere beviste om at deres privatliv er truet når de deler deres tanker, billeder og andre personlige ting med andre på nettet. Vi ved ikke hvem der kigger med, og netop derfor kan vi i fremtiden se en større og større fokus på mindre virksomheder der tilbyder at beskytte privatlivet på en måde de store spillere ikke kan eller vil.


Comments


bottom of page